Skillnader mellan golf och frisbee golf

Det finns många olika versioner om exakt hur frisbee golf uppstod men, precis som namnet antyder, så är det en kombination av att man kastar frisbee liksom försöker träffa ett mål, som är fallet med golf. Det är alltså en slags blandning och det finns en hel del likheter men också skillnader mellan de två sporterna.

En uppenbar likhet är att båda spelas utomhus. Vare sig man tränar eller tävlar, är amatör eller proffs, så är detta en friluftssport och för många är det just det som är så attraktivt med denna typ av sport. Idag spenderar människor så mycket tid inomhus att allt som har med utomhusliv att göra är väldigt välkommet.

Både golf och frisbee golf spelas utmed banor som antingen kan bestå av 9,18 eller ibland 27 hål. I den förstnämnda sporten är det rena hål i marken som man skall träffa medan det är kedjekorgar i den sistnämnda. Banorna i sig är dock ganska lika och det finns alla möjliga sorters hinder så som träd och skog, buskar, vattendrag och kullar. En duktig spelare är därmed den som kan beräkna just sådana skillnader och ändå lyckats komma i mål på så få försök som möjligt; inte alltid det lättaste men samtidigt ger övning alltid färdighet!

Den riktigt stora skillnaden mellan dessa två sporter är självklart utrustningen och de föremål som man skall kasta eller skjuta. I golf handlar det om bollar och klubbor och det finns en hel del olika typer av utrustning. Man har olika klubbor för olika typer av slag och man får räkna med att betala ganska mycket för en ordentlig uppsättning om man vill satsa på allvar. I faller med frisbee golf är utrustningen billigare eftersom det rör sig om en plast-disk, men det finns många olika typer och den som går in för sporten skaffar sig en blandning att träna och spela med.