Varför frisbee golf?

För den som gillar att vara ute i naturen i sällskap med goda vänner och samtidigt har tävlingslust så kan frisbee golf vara ett fantastiskt alternativ för alla inblandade. Här kombinerar man skicklighet och precision med spänning och frisk lift och detta är något man kan hålla på med både på amatör- och proffsnivå.

Frisbee golf är också ett perfekt alternativ som familjeaktivitet då i princip alla åldrar kan vara med. Det är inte en sport som är för tung för yngre eller äldre generationer samtidigt som den är tillräckligt utmanande för att alla skall tycka att den är kul och engagerande. Här kan en sur tonåring tävla mot farsan och mormor mot barnbarnet utan att det blir för svårt och ansträngande för någon. Alla är välkomna och alla kommer garanterat tycka att det är roligt!

Vill man hålla på med frisbee golf på en högre nivå så finns det klubbar man kan gå med i liksom årliga tävlingar både på lokal och internationell nivå. Allt fler sysslar med frisbee golf och det finns roliga turneringar att gå med i både som lag och som individ. Medan man tävlar kan man dessutom lära känna likasinnade och knyta nya kontakter; vem vet, kanske man till och med kan träna tillsammans i framtiden?

En annan fördel med att syssla med just frisbee golf är den underbara tillgången till naturen. Frisk luft är viktigare än vad man kanske tror och då människor nuförtiden spenderar alltmer tid inomhus så är detta en chans till att komma ut lite grann. Man kan spela efter skolan eller jobbet, ha kul på helger och lov och ha massor av skoj med vänner och bekanta. Kanske arrangera en turnering mellan kollegorna?

Trots att detta inte är en sport där man blir svettig och andfådd så ger dock frisbee gold en he del motion då man går mycket och måste öva på balans, koncentration och precision. Så det finns många anledningar att spela!