Utrustning

Vill man spela frisbee golf så är det bra att skaffa sig lämplig utrustning för detta. En av fördelarna med sporten är inte bara att den är rolig utan också relativt billig, då det inte krävs många slantar för att kunna vara med. Särskilt inte om man jämför med golf som har många dyrbara klubbor som man måste införskaffa, liksom speciell klädsel och klubbmedlemskap.

Nej, när det kommer till frisbee golf är det i princip endast en frisbee som gäller. Särskilt om man bara vill spela med sina kompisar så krävs det inte mycket mer än det. Vill man däremot börja tävla så finns det speciella föreskrifter och regler för hur denna frisbee skall se ut och en av grundreglerna är att den inte får väga mer än 200 gram. Vikten påverkar i allra högsta grad hur stabilt ett kast blir, ju tyngre disc desto mindre känslig för yttre faktorer som till exempel vindpustar.

I tävlings-frisbee golf får en disc inte heller vara bredare eller smalare än 20-23 centimeter och det finns idag för ändamålet specialdesignade frisbees om man verkligen vill gå in för spelet. Inom den tillåtna kategorin finns det dessutom olika typer att välja på, bland annat så kallade drivers som har det mesta av massan och vikten koncentrerad på kanterna. Med andra ord är denna typ av frisbee lättare i mitten och utmed sidorna, vilket är en fördel om man behöver kasta på större avstånd. En annan typ är en så kallad putter som till designern är mer som en vanlig frisbee och som är bättre för kortare avstånd. Detta är den bästa discen när man är i sluttampen och bara behöver ett kast till för att komma i mål.

Avslutningsvis så är det också bra att ha på sig kläder som är lämpligt för rådande väderleksförhållanden, tåliga skor liksom en flaska vatten eftersom man går ganska långa avstånd under en match.